CV

 

NIELS FRANK

BILLEDKUNSTNER KKART

C.V. for Niels Frank, Solbjerg Hedevej 51, 8355 Solbjerg

Født 1946 i Ørum Sønderlyng, Tjele Kommune.

Uddannelse:

Autodidakt.

 

Censurerede udstillinger:

1983, 1985 Kunstnernes Påskeudstilling, Århus.

1983, 1985 Kunstnernes Sommerudstilling, Tistrup

1985, Charlottenborgs Forårsudstilling, København

 

Separatudstillinger:

1986, 1987, 1989 Art Gallery, Århus.

1988, Galleri Flash, Odense, m. Jørn Rønnau

Galleri Klingbjerg, Haderslev.

1989, 1991, 1993, 1996. Galleri NB, Viborg.

1992 Galleri Rampelys, Silkeborg.

1995, 1998 Galleri ved Kirken, Århus.

1997 >Proces< (retrospektiv), Kunstnernes Hus, Århus.

1997 Galleri 2112, Rødovre.

1998 Balkongalleriet, Århus Musikhus, Århus.

1999, 2001 Galleri Sct. Gertrud, København.

2001 Gallery Be, University Of Arts, Nagoya,Japan,m. Finn Have.

2002 Galleri Plexus, Århus.

2006 Galleri Bach-Møller, m. Aase Haugaard.

2007 Jenle, Jeppe Aakjærs Museum, Roslev.

2008 Galleri Bach-Møller, Randers

2009 Galleri Helco, Århus. www.gallerihelco.dk

2009 Galleri Salling www.gallerisalling.dk

2011 Galleri Salling

2013 Galleri Salling

 

Andre udstillinger:

1980-94 med kunstnergruppen Labyrint, Århus. Herunder:

1983 ”Nedgravning”, Århus Kunstmuseum, Århus.

1985 ”Procession”, Museet Koldinghus, Kolding

1986 ”Raum”, Stadtmuseum Kiel, Tyskland.

1988 ”Krukker”, Ridehuset, Århus.

1989 ”Solo Nolo”, Århus Kunstbygning, Århus

 

1987 Galleri Marius, København.

1989 11 kunstnere, Ungdomspaladset, Leningrad, Rusland.

1990 Jydske Rødder, Rugbrødsmuren, Kunstnernes Hus, Århus og

Charlottenborg, København.

Landbrugsmuseet,Gl.Estrup, Auning. (s.m. Kunstnergruppen Nimbus )

Galleri Sonne, Holstebro

1991 Randers Kunstmuseum (Nimbus)

1991 Gadetegn, Bizart, Glyptotekshaven, København.

1992 Artist Union, Riga / Slockenbekar, Tukums, Letland m. Nimbus.

Kunst uit Denemarken, Almelo og Assen, Holland.( s.m. kunstnergruppen Prisma)

Svanekegården, Bornholm. ” ” ”

1993 De Provinciale, Assen Holland. ( s.m. Prisma)

1995 Nimbus, Filosofgangen, Odense.

Original Kopikunst, Århus Kunstbygning, Århus.

1996 Danmarks Kulturinstitut, Kecskemèt, Ungarn, m Steen Rasmussen, Finn Have.

1997 INTER AKT, Århus Kunstbygning, Århus, m. Prisma.

Galleri Vromans, Amsterdam, Holland ” ”

Galleri NB, 10 års jubilæumsudstilling, Viborg

Med Rod I Østjylland, Århus Amt i farver, m. Finn Have, Steen Rasmussen, Lene Noer,Leif Hjernøe,

Odder Museum, Rosenholm Slot.

1997 Udstillingsstedet Kastet, Thisted ( s. m. Finn Have og Steffen Tast )

1998, 2000 Kunstmessen Århus.

1998 Udsmykning i Glas, Per Hebsgaard, Musikhuset, Århus.

2000, 2001, 2002 Kunstmesse Herning m. Galleri Sct. Gertrud.

2000, 2002 Art Copenhagen, m Galleri Sct. Gertrud.

2001 Winds, Brande,DK, Dublin, IR, Elba, I, ( s.m. Finn Have,Steen Rasmussen DK,Riku Uedo, Japan )

2001 Workshop, University of Arts, Nagoya, Japan.

2002 Workshop, Sintautai, Litauen. Arrangør: Kulturdepartementet i Sakia,Litaun.

2002 Visual Artist on the Move: Workshop, Stettin, Fürstenwalde, Hannover, Luxembourg.

Arrangør: Kulturremisen, Brande.

Visual Artist on the Move, Kulturspinderiet, Silkeborg

2003 Galleria Finarte, Nagoya, Japan.

Expressivt Landskabsmaleri, Århus Kunstbygning.

2004 International Exhibition from Artbase Null. Arai House, Osaka, Japan

Blå Time, Værkstedsgalleriet Kunsten 17.g, Brabrand.

2005 Det moderne Landskab, Galleri NB, Roskilde.

2005 The 5th International Exhibition, Art Base Null, Arai House, Osaka, Japan.

“2005” Dansk-Polsk udstilling arrangeret af Den Polske Ambassade.

Farum Kulturhus og Galery Labirynt, Krakow samt Museum of the City of Krakow.

2006 Kunstbrænderiet, Vejle m. Steffen Tast.

Ny Kastet, Thisted.

2007 ProKK, Ridehuset, Århus.

Galleri Helco, Mariager.

The 6th Art Base Null International Exhibition in Yamada House, Osaka, Japan.

Galleri Salling, Skive.

2008 Galleri Bach-Møller. Randers.

Galleri Salling, Skive.

2009 Galleri Bach-Møller, Randers.

Silkeborgudstillingen.

2010 The 7th Art Base Null International Exhibition in Yamada, Osaka,Japan

2011 Art Copenhagen (Galleri Salling)

2012 Galeria Krabbe, Frigiliana, Spanien

2012 Art Copenhagen (Galleri Salling)

2012-14 Aarhus Festuge

2015 Art Herning

 

 

Repræsentation, udvalgte

1981 Rådhuset, Rosenholm Kommune, udsmykning, maleri.

1998 Plejecenteret Hørgården, Risskov, udsmykning, glascollage.

1998 Virupskolen,Hjortshøj, Farvesætning.

1999 Nykredit, Viborg, udsmykning, maleri.

2000 Beder fritids-og ungdomsklub, farvesætning, vægmaleri.

2001 Kolt Skole. Kombibibliotek, granitstele og farvesætning

University of Arts, Nagoya, Japan.

2002 Sakia, Litaun.

Øvrige: Århus Amt, Århus Kommune, Skejby Sygehus, Ålborg Kommune, Ribe Amt, Jelling Kommune, Danske Andelskasser, Stibo Graphic (møderum).

 

Priser, fonde og legater :

1983 Langelands Kunstextemporalis, 2. prisen.

1990 Den Jydske Fane.

1991,1994,1995 Århus Kommunes Kunstnerstipendium.

2001 Toyota Fonden. The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation.

Den Kongelige Danske Ambassade, Tokyo.

2003 Knud Højgaards Fond.

The Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation.

 

Tillidshverv:

1989-1992 Medlem af bestyrelsen for Bkf, Midtjylland.

1989-1994 Medlem af bestyrelsen for Kunstnernes Hus, Århus.

1994-1996 Medlem af den kunstneriske komitè for KRAKAMARKEN, Randers.

1991 Medarrangør af Nordisk Kunst-91, Århus

1997-2001 Medlem af bestyrelsen for Kunstmessen Århus.

1999 Censor ved KE, Kunstnernes Efterårsudstilling, København.

2001-2005 Medlem af Århus Kommunes Billedkunstudvalg.

2001-2003 Medlem af bestyrelsen for Billedkunstnernes Forbund.

2005-2008 Medlem af bestyrelsen for Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere (ProKK)

2005-2008 Medlem af Fonden Århus Kunstbygnings Udstillingsudvalg.

2008-2013 Medlem af Fonden Århus Kunstbygnings Bestyrelse

 

 

Bibliografi:

1980-1990. Kunstnergruppen Labyrints kataloger

1991. 20 Kunstnere i Århus, s. 27 - 32. Erik Frodelund, Århus Kommune 1991.

1991 Årbogen Dansk Kunst-91, s. 15 og 16, Forlaget Søren Fogtdal

1993. Billedkunstnere i Århus Amt, s.30, 286.

1996. En rugbrødsmur kan da ikke være kunst !. A.C.Abeccasis, Steffen Tast, tidsskriftet Kunst

1997 Fra Jord til Lys, katalogtekst, Lisbeth Tolstrup

1997 PROCES, tekst: A.C.Abeccasis, Finn Have, egen udgivelse.

1997 Årbogen Dansk Kunst, 97,s. 175, Forlaget Søren Fogtdal.

1998 Med Rod I Østjylland, s. 41-49, Århus Amt.

2000 Weilbachs Kunstnerleksikon, bd. 9, s. 300,301, Munksgaard.

2001 „Winds“, s.7-21, 62, 82. Udgivet af Ringkjøbing Amt.

 

2001 Alle steder - ingen steder. Nitten små afsnit om en malers synsmåder. Af forfatteren

Leif Hjernøe, bogen Kunstner og Menneske s. 28 - 32, udg. Foren. Kunstnernes Hus, Århus.

2003 LANDSKAB Fem Malere. Tekst: Kunsthistoriker Birgit Hessellund, Historiker Kai Otto von Barner.

Udgivet af Foreningen Kunstnernes Hus, Århus.

2003 Årbogen Dansk Kunst, s. 212.

2006 Maleriets sprog, Et portræt af Niels Frank. DVD. Produceret af Anne Bruun Grønbæk.

TV,radio:

1995 Galleri 11, DR.TV. Original Kopikunst, Århus Kunstbygning.

2003 TV2 Øst. ” Fem Malere

2003 Kulturnyt, DR.P1 ”Malersamarbejde”

 

Medlemskaber:

Bkf., Billedkunstnernes Forbund

Kunstnernes Kooperative ApS

ProKK, foreningen for Professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere.